business coaching

Ik schakelde een Business Coach in

Op Rendementopgeld.nl lees je vooral content over hoe te besparen. Besparen is namelijk de eerste stap naar het financieel onafhankelijk worden. Maar onafhankelijk worden kan niet zonder te investeren. Net als met beleggen moet je eerst geld inleggen en kun je, door goede keuzes te maken, meer vermogen opbouwen.

Toch lijken wij Nederlanders (als ik ons even over één kam mag scheren) toch wat afwachtend met investeren. Ik heb een aantal maanden geleden een onderneming opgezet, waarbij ik via een affiliate webshopje extra inkomsten genereer. Omdat ik het hier niet bij wil laten en nog veel meer ideeën heb, wilde ik een goed plan opzetten. Daarom klopte ik aan bij een Business Coach in Amsterdam.

Online groeien door offline te sparren

Affiliate webshops zijn niet nieuw. Het bestaat al een tijdje. Het heeft altijd mijn aandacht al getrokken, maar ik had er simpelweg geen tijd voor. Door het thuiswerken had ik ineens tijd over die ik normaliter spendeerde in de auto. Die tijd was genoeg om mijn eerste project op te zetten. Het is nog niet precies zoals ik het voor ogen had, dus ik deel de webshop later met jullie. Maar het begin is er en de eerste bestellingen zijn al geplaatst.

Het blijft voor mij echter niet bij één webshop. Ik heb veel meer ideeën waarbij ik verwacht veel extra inkomsten te kunnen genereren. En juist dat wilde ik goed aanpakken. Dus zocht ik een persoon om mee te sparren. Een professional waarvan ik kon leren en het direct kon toepassen in de praktijk. Een goede coach die zelf al het een en ander heeft meegemaakt, waardoor ik het wiel niet opnieuw hoef uit te vinden.

Wat ik ervaarde dankzij een goede Business Coach

Ik merkte dat ik iets té snel wilde gaan. Ik heb een vijftal domeinen geregistreerd en wilde daarmee direct aan de slag gaan. Onder het mom “begin direct en schaaf daarna bij” had ik mijn eerste webshop in een avondje opgezet en in de weken daarom telkens wat gefinetuned, zoals ze dat noemen. Maar het bleek niet de juiste keuze. Want mijn webshop ging even offline. Precies toen er een aantal mensen wilde bestellen.

Mijn basis was niet goed. En op een goede basis valt niet te bouwen. Het zou zo op een tegeltje kunnen. Maar ik had iemand nodig die het mij ook recht in mijn gezicht durfde te zeggen. Dat ik te snel ging en dat dat me niet de doelen op zou leveren die ik voor ogen had. Ik wilde namelijk in het eerste kwartaal €1.000 omzet genereren. Dat kwam neer op €360. Waarom? Omdat het niet professioneel was, ik maar wat deed. Terwijl er wel echt potentie in zit. Want inmiddels tik ik die €360 in één maand aan. En die €1.000 per kwartaal? Die ook.

Ik hoef je het waarschijnlijk niet te vertellen, maar mocht het nodig zijn: ik heb de kosten van het coachingstraject heel snel terugverdiend. En inmiddels is die investering heel rendabel.

Zelf aan de slag met affiliate marketing? Hierbij een aantal tips

Lijkt het jou ook wel wat? Affiliate marketing om wat extra te verdienen? Aan deze tips heb ik zelf veel gehad en wil ze daarom ook graag met jou delen.

  • Bekijk altijd het percentage aan commissie dat jij ontvangt. Bol.com heeft een prima partnerprogramma met prima percentages die verschillen per categorie. Kijk echter ook eens verder dan deze blauwe speler op de markt. Want bij Tradetracker en Awin kun je vaak dezelfde typen producten met meer commissie verkopen.
  • Investeer in een goed design. Je website moet professioneel zijn, anders gaan mensen alsnog naar Bol.com. En dat zou zonde zijn, want dan vang jij er niets op.
  • Wees zichtbaar op sociale media. Zonder social media wordt het toch een stuk lastiger.

Marc

Marc vindt werken leuk. Maar niet leuk genoeg om tot zijn 67e (zoals het er nu naar uitziet) te blijven werken. Dus besloot hij dat het anders moest. Hij is op weg om financieel onafhankelijk te worden. Om jou ook te inspireren om goed met geld te zijn, deelt hij zijn bevindingen op Rendementopgeld.nl.

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular

Most discussed