geld meer waard laten worden

Jouw geld meer waard laten worden: 9 tips

De rente op jerekening is nog nooit zó laag geweest. Het is bijna niet meer de moeite waardom je geld bij een bank te hebben staan. Hoe kan je je geld dan nog meer waardlaten worden? Wij geven je een aantal handige tips om jouw geld meer waard te laten worden!

1. Aandelen kopen

Aandelen kopen is een mooi alternatief om je geld meer waard te laten worden. Kijk niet alleen maar naar stabiele, succesvolle bedrijven. Een startup met veel potentie of een bedrijf wat net uit een crisis komt zijn ook erg interessant, omdat er mogelijk een grote groei kan plaatsvinden. Zo’n groei zorgt ervoor dat jouw aandeel en daarmee je geld ineens veel meer waard wordt. AndréBrouwers deelt een aantal bruikbare tips met je.

2. In obligaties beleggen

Een obligatie ligt dicht bij de vorige optie. Bij een obligatie verschaf je een lening aan een bedrijf. Als jij een obligatie koopt bij een bedrijf, leen jij je geld uit aan het bedrijf. Je stelt een periode op waarin het bedrijf beschikt over jouw geld. Het bedrijf betaalt rente over het bedrag wat geleend wordt. Na de afgesproken periode ontvang je de inleg van je obligatie weer terug. 

Het is een stuk veiliger dan investeren in aandelen. Het rendement van obligaties kopen is wel een stuk lager. 

3. Zakelijke hypotheek afsluiten

Bij een hoog bedrag aan spaargeld is het interessant om écht te investeren. Een zakelijke hypotheek afsluiten is dan een manier om uw geld meer waard te laten worden. Zo biedt Mogelijk.nl bijvoorbeeld de mogelijkheid om vanaf €50.000 te investeren in zakelijke hypotheken. Als investeerder ontvang je tussen de 4,5% en 6% rente op het ingelegde bedrag. Elke maand ontvang jij de rente en aflossing op je rekening. Investeren in zakelijke hypotheken levert je dus niet pas aan het eind van de rit wat op. Je plukt maandelijks de vruchten van jouw investering. 

4. Crowdfunding 

Crowdfunding wordt de laatste tijd steeds vaker ingezet. Mensen vol ambitie die een startup willen opzetten, maar niet het geld hebben. Bij een crowdfunding betalen veel “investeerders”, mensen zoals jij en ik, een bedrag. Zie het als een soort aandeel in het bedrijf, alleen dan niet officieel. Het risico is hier overigens wel een stuk groter. De garantie dat een startup ook daadwerkelijk succesvol gaat worden, is maar de vraag.

4. Eigen huis meer waard laten worden

Heb je nog niet voldoende geld om te investeren in grotere projecten? Bekijk dan eens de eigen woning of het eigen bedrijfspand. Door deze bijvoorbeeld op te knappen waar nodig en/of dubbel glas te laten plaatsen wordt de woning al meer waard. Het bedrag op je spaarrekening wordt daarmee niet groter, maar de waarde van je huis neemt wel toe. En dat kan veel extra geld opleveren bij de verkoop of verhuur van je huis.

5. Aflossen van je hypotheek

Niet alleen het opknappen van je woning kan interessant zijn. Ook het aflossen van je hypotheek is een manier om je geld meer waard te laten worden. Misschien is deze tip iets te kort door de bocht, maar steeds minder mensen lossen hun hypotheek af. Denk maar eens aan al het geld dat je betaalt aan rente. Dat kan je vast ook op een andere, betere manier uitgeven! Heb je voldoende spaargeld en kan je dat volledig of deels missen? Los je hypotheek af. 

6. Zonnepanelen plaatsen

Om toch nog even bij het onderwerp ‘huis’ te blijven: zonnepanelen zijn een hele goede investering. De aankoop van zonnepanelen heeft zich al in enkele jaren terugverdiend, afhankelijk van het aantal panelen dat geplaatst is. Met zonnepanelen wek jij je eigen stroom op, wat tot wel honderden euro’s per jaar op je energierekening kan schelen. Hiermee help je niet alleen je eigen portemonnee, ook is het veel beter voor het milieu.

7. Cryptocurrency

Dat het interessant is om in de Bitcoin te investeren, is inmiddels al wel bekend. Toch is het niet voor iedereen weggelegd. Instappen, groei (of misschien wel een daling) zien, uitstappen en vervolgens weer instappen op het moment dat de Bitcoin of een andere ‘munt’ laag staat.

Heb je de tijd om deze handelingen elke dag (liefst meerdere keren per dag) te doorlopen? Dan is dit een hele mooie wijze om je geld bijna direct meer waard te laten worden. Heb je een drukke baan, sport je veel en heb je daarom niet veel tijd om Bitcoin, Dash of andere munten te analyseren? Dan is dit mogelijk geen geschikte optie voor jou. 

8. Tweede huis in binnen- of buitenland

Heb je door de jaren heen een flink bedrag kunnen sparen? Dan is het kopen van een tweede huis in het binnen- of buitenland een zeer aantrekkelijke optie. Een huis in warme landen als Spanje, Italië en Portugal kan gebruikt worden voor eigen vakantie. De weken dat je er niet bent, kan je de woning verhuren. Hetzelfde geld voor een huis in eigen land. Een huis kopen om vervolgens te verhuren is een mooie investering waarbij je geld zeker meer waard wordt. 

9. Investeren in grondstoffen

Last, but definitely not least: investeren in grondstoffen zoals goud. Het kopen van fysiek goud is een mogelijkheid. Hierbij moet het goud echter veilig worden opgeslagen, wat weer kosten met zich meebrengt. 

Een mogelijkheid om in goud te investeren zonder het fysiek in bezit te hebben, is door middel van ETF (exchange-traded fund). Dit kan je zien als een mandje beleggingen dat net als een aandeel wordt verhandeld op de beurs. 

Heb jij nog een tip om je geld meer waard te laten worden? Laat het weten! Hiermee help je anderen een handje meer uit hun geld te halen.

Marc

Marc vindt werken leuk. Maar niet leuk genoeg om tot zijn 67e (zoals het er nu naar uitziet) te blijven werken. Dus besloot hij dat het anders moest. Hij is op weg om financieel onafhankelijk te worden. Om jou ook te inspireren om goed met geld te zijn, deelt hij zijn bevindingen op Rendementopgeld.nl.

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular

Most discussed